Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Tropea

Perlă din Tireniană cu panorame care te lasă fără cuvinte, istorie foarte veche și artă culinară

Hotelurile recomandate la Tropea

Vezi harta Vezi harta

Hotel Cannamele Resort

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Calabria Parghelia

Hotelul Cannamele Resort este situat într-o zonă panoramică splendidă, cu vedere la faimoasele plaje din Parghelia, la aproximativ 2,5 km de Tropea. Caracterizat de o atmosferă caldă și familia ...

La € 40 / persoană noapte

La € 28 / persoană noapte

Tropea este o celebră localitate balneare cunoscută ca ”perlă a mării Tireniane” sau ca Saint Tropez din Sud, care se ridică pe un înalt promontoriu din tufo, pe coasta occidentală a Calabriei, chiamată ”Coasta Zeilor”. Un fapt care le face cunoscute sunt, de fapt minunățiile peisagistice, vederile panoramice și grădinile sale. Morfologia Tropea este foarte particulară întrucât este împărțită în două părți: partea de sus, unde trăiesc majoritatea locuitărilor săi, și partea inferioară, zisă ”Marina”, care este aproape de mare și de port.

O antică legendă povestește că cel care a pus temeliile Tropeei a fost Hercule, care întorcându-se din Spania, s-a oprit pe coasta Zeiilor. Teritoriul a fost locuit încă din epoca bronzului și, apoi, cucerit de romani, care au construit un port comercial, aproape de actuala Santa Domenica, la Formicoli. Datorită poziției sale strategice de terasă pe mare, Tropea a avut un rol important, fie în epoca romană fie în cea bizantină; multe sunt resturile lăsate de bizantini, ca biserica de pe promontoriu și zidurile orășene (numite ”ziduri din Belisario”). După lungul asediu, orașul a fost smuls bizantinilor de Normani, sub care a prosperat. Tropea continuă să prospere și sub dominația Aragonezilor. Pe 4 februarie 2016 a luat naștere Club UNESCO Tropea Coasta Zeilor.

Gastronomia tropeană este bazată pe produse din interior și de pe mare și păstrază mult tradițiile simple de pescari și agricultori. Multe sunt felurile tipice, printre care se numără ”fi lei” partă tipică făcută manual, omlete umplute cu brânză și salam, ”pitta di ninnata” și prăjeli de ”surici”. Printre prăjituri, foarte bune sunt ”sciu” și ”lumini”. Tropea oferă numeroase evenimente, mai ales pe vară, printre care Premiul Literar Național, renumitul Tropea Blues Festival. Nu pot lipsi, Târgul de Pește Albastru și Târgul Cepei Roșii.

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)